loading...

Реклама
Реклама

Подобни публ.

7 Коментари

 1. 6

  Виолета Георгиева Веселинова

  Поздравления и преклонение пред този истински УЧИТЕЛ ! Той е ярък пример и за свободомислещ човек.Неговото поведение е истинско опровержение на твърдението, че преди 1989 год. хората в България не са имали свободата да изразяват гласно онова, което са мислели.Истинските свободомислещи винаги са отстоявали правото си да говорят това, което мислят и да заплащат цената, колкото и висока да е тя. За щастие на г-н Матев, не се е наложило да плати онази – на Вапцаров и Гео Милев. Да му е честито заслуженото признание и нека в здраве да се радва на успехите на своите възпитаници, както и на тези – на техните деца!

  Отговор
 2. 5

  Анонимен

  Поздравления и преклонение пред този УЧИТЕЛ ! Той е истински пример и за свободомислещ човек !Неговото поведение е ярко доказателство за всички, които твърдят, че преди 1989 год. не са имали свободата да говорят това, което са мислели. Истинските свободомислещи хора винаги са били готови да се борят за свободата на словото и да заплащат цената, колкото и висока да е тя…За щастие г-н Матев не е платил оная, която са платили Вапцаров и Гео Милев. Да му е честито признанието и нека в здраве да се радва на успехите на своите възпитаници, както и тези- на техните деца !

  Отговор
 3. 4

  Светла

  Дълбоко уважение и почит към този
  Човек!
  Не зная дали съм научила руския език,но си спомням как ни учеше на родолюбие!
  Невероятен!
  Да е жив и здрав!

  Отговор
 4. 3

  Анонимен

  Имах удоволствието да бъда от първия редовен випуск. Подписвам се под всичко казано от другаря Матев. Той не беше директор в очите ни, а просто един от нас. Хвърляш е сакото и играеше с нас футбол, волейбол, баскетбол, а на тенис масата бе цар! Изключителна личност, която достойно може да се приеме за еталон! Боготворяхме го,а сега мога да кажа, че е бил нещо повече – светец! На многая лета, другарю Матев!

  Отговор
  1. 3.1

   Анонимен

   Не съм и не искам да бъда АНОНИМЕН!!!Казвам се Севдалин Божиков и бях при другарката Табакова в „а“ клас на випуск 1971 година.

   Отговор
 5. 2

  Ana Aneva

  Вярно е всичко, и е една десета от всичкото, което е този Директор. Не се споменава за забележителното творческо и съседско съперничество с Руската гимназия, което беше непрекъснато и мотивиращо. Нито за Градския комитет на ДКМС – без Френската онези натегачи там нямаше да имат и половината от измислените си дейности…само и само да атакуват Матев, тормозеха когото сварят от неговия голям отбор, но Директорът никого не пускаше на вълците. Страхотен борец, стратег , Човекът LF.

  Отговор
 6. 1

  Донка Тонева

  Преди 55 години Вие ми писахте първата двойка по руски език в живота ми .Плаках много но след това имах добри знания .През всичките тия години съм си казвала когато чуя името ви това е моя учител .Радвам се че ви виждам в добро здраве.Желая още много години да сте полезен на образованието в България още много години г н МАТЕВ.

  Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.